specials_voorst

Specials

Op onze buffel (de kaart naast onze vaste menukaart) vindt u gerechten met invloeden uit de hele wereld. Deze buffel wisselt om de 3 maanden om onze koks creatief en scherp te houden.

So try and eat the Bull!

Starters

MACHO GAZPACHO € 5,00

Koude tomatensoep met mozzarella en een gemarineerd gambaspiesje


AMERICAN THAI  € 5,50

Pittige garnalensoep met stukjes kip

   

GREEK SALAD  € 6,75

Tartaar van griekse salade met tomatenbouillon overgoten


BONNIE AND CLYDE  € 7,75

Rilette van gerookte forel met een salade van pikante grapefruit


CHILIBEANSOUP € 5,25

Pittige kidneybonensoep  gegratineerd met cheddarkaas

 

Main Course

SMOKEY AND THE BANDIT  € 19,75

Gerookte en gebakken haasbiefstukjes met groene asperges,

gepofte cherrytomaatjes, boontjes en sjalottenjus


 FARMER’S BEST  € 18,75

Gebakken zwezerik met in appel en steranijs gemarineerde buikspek

en daarbij een frisse salade

 

DUFFY DUCK  € 18,50

Gebraden boerderijeend met fleur de sel, peterselie, roze pepertjes,

artisjokken creme en jus van uitjes en aardappeltjes

 

RED SKIN  € 17,75

Gebakken roodbaarsfilet op een bedje van o.a haricots verts, uitjes,

tomaat en in witte wijn aangemaakte kappertjes

 

DRY AGED MEAT € 7,00 per ons

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

 

Desserts

TROPICAL YOGHURT  € 6,75

Hangop met papaya en overgoten met een citrusvruchtenjus

 

YOUNG CHEESE € 6,50

Limoen ricotta taartje met amarenen kersen en amarenen siroop

 

SWEET PIE  € 7,25

Chocolade brownie kokos crumble met witte chocolade ijs

 

VERY DUTCH € 6,50

Vanille hangop met rabarber compote

 

BEN & JERRY’S  € 7,50

Kies 2 smaken van onze Ben en Jerry’s kaart