specials_voorst

Specials

Op onze buffel (de kaart naast onze vaste menukaart) vindt u gerechten met invloeden uit de hele wereld. Deze buffel wisselt om de 3 maanden om onze koks creatief en scherp te houden.

So try and eat the Bull!

Starters

SALMON PIE € 8,35

Taartje van gerookte zalm met venkel, spiegel van komkommergelei en kreeftenmayonaise


LOBSTER MEETS CHINA € 8,65

Marshmallow van kreeft met een gelei van japans citrusfruit,

gelei van augurk, gemarineerde zalm en salty fingers

   

LITTLE COW € 7,85

Tartaar van kalf met zoetzure groentes en piccalilly mayonaise


DUTCH TASTE, ITALIAN WAY € 5,35
Veloute van bloemkool met hollandse garnalen en crostini met pecorino

CHILIBEANSOUP € 5,45

Pittige kidneybonensoep  gegratineerd met cheddarkaas

Main Course

BABY CHICKEN € 15, 85

Piepkuiken met minimais, aardappel, prei, gekonfijte uitjes en maisgelei

                                     

 

RED FROM THE SEA € 17, 35
Rode poon met limoen risotto, zalf van doperwten en salie botersaus

 

GRILLED TUNA € 16, 95
Gegrilde tonijn met een saus van spek , zwarte kroepoek, antiboise en gefrituurde wakame


TASTE OF MAROC € 17, 25
Stoofpotje van lam met couscous, yoghurt en koriander

 

YOUNG PADDO COW € 18 ,35
Kalfszadel met paddenstoelen en kruidenroom

DRY AGED MEAT € 7,50 per ons

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

 

Desserts

DELICIOUSE SWEET € 6, 85

Stracciatella bavaroise met espressosaus en witte chocolade ijs

 

LOVE FOOD € 7, 35

Pannacotta van witte chocolade

 

FAVORITE LEMON € 7 ,15

Parfait van limoen met limoenkrokantje, crumbel van limoenpopcorn
en creme van citroengras

 

SPICY FRUIT € 6 ,95

Mango bavaroise omhult met een gelei van rode peper


BEN & JERRY’S  € 7, 65

Kies 2 smaken van onze Ben en Jerry’s kaart

KOFFIE/ THEE SPRINGTIME  € 6, 35
Een kopje koffie of thee met een kleintje likeur en zoetigheden