Over ribhouse
Specials

Op onze bizon (de kaart naast onze vaste menukaart) vindt u gerechten met invloeden uit de hele wereld. Deze bizon wisselt om de 3 maanden om onze koks creatief en scherp te houden.

So try and eat the Bull!

VOORGERECHTEN
Old school 9.50

Parmaham met meloen.

Nascar special. 8.50

 

Heerlijke champignons in knoflook  kruidensaus.

Amarillo checken salam. 9.50

Frisse salade met gevulde kip.

USS Triton. 10.50

Trio van gerookte zalm, gerookte forel en torpedo garnalen.

Nacho's 8.95

Nacho chips met gekruid rundergehakt, cheddar cheese en oudekaas. geserveerd met salsa en zureroom.

Red alert. 5.75

Paprikasoep met kaasvlinders.

HOOFDGERECHTEN
Bonnie & Clyde. 18.50

Duo van zalm en kabeljauw geserveerd op verse groente.

New Delhi. 16.50

Kipspies met paprika, ui en romige kerriesaus.

Houston Burger. 15.50

Echte Amerikaanse runder hamburger met rode ui, krokante bacon, cheddar cheese, augurk, tomaat en keuze uit salsa saus of BBQ saus.

BLACK ANGUS BEEF 19.75

Biologische Black Angus uit de Twentse streek Reggedal, met huisgemaakte kruidenboter. Keuze uit entrecote of ribeye.

The Godfather. 16.50

Biefstukpuntjes in Stroganoffsaus.

Fort worth. 13.50

Een frisse maaltijd salade met als topping keuze uit carpaccio, kopreepjes of gerookte zalm.

DRY-AGED MEAT

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

RIBHOUSE TEXAS BOEKELO – DIRK PAPESTRAAT 30 – 7548 AR BOEKELO

053 - 428 2624
ribhouse