Over ribhouse
Specials

Op onze bizon (de kaart naast onze vaste menukaart) vindt u gerechten met invloeden uit de hele wereld. Deze bizon wisselt om de 3 maanden om onze koks creatief en scherp te houden.

So try and eat the Bull!

VOORGERECHTEN
Italian Job 11.50

Luchtgedroogde serranoham met een salade van selderij, walnoot & appel.

Smokey Joe 11.50

Huisgerookte zalmfilet met een salade van aardappel en appel.

The Old West 9.50

Champignons in een kruidige knoflooksaus.

Nacho's 9.50

Nacho chips met gekruid rundergehakt, cheddar cheese en oudekaas. geserveerd met salsa en zureroom.

Texas Tapas 12.50

Can’t choose?

Een heerlijke mix van onze verschillende  voorgerechten.

HOOFDGERECHTEN
Sticky Asian Pork Belly 17.50

Zacht gegaard buikspek van de grill geserveerd met roedjak saus, zoetzure groente & rijst.

Texas Meats Germany 16.50

Gepaneerd varkensvlees met gebakken champignons, ui, spek & paprika, geserveerd met stroganoff saus.

Catch Of The Grizzly 19.50

Zalmfilet met pestokorst en groente

Texas Goes Curry 17.50

Thaise curry van de twentsche blauwe kip geserveerd, met gele rijst.

DRY-AGED MEAT

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

RIBHOUSE TEXAS BOEKELO – DIRK PAPESTRAAT 30 – 7548 AR BOEKELO

053 - 428 2624
ribhouse