Over ribhouse
Specials

Op onze bizon (de kaart naast onze vaste menukaart) vindt u gerechten met invloeden uit de hele wereld. Deze bizon wisselt om de 3 maanden om onze koks creatief en scherp te houden.

So try and eat the Bull!

VOORGERECHTEN
Dutch cowgirl soup 5.75

soep van zoete aardappel met tijm en chorizo

Chilibean Soup 5.75

Onze welbekende bonensoep gegratineerd met kaas

italian salad 7.95

salade met parmaham, gorgonzola, frambozen
en een frambozen dressing

fish salad 10.95

salade van noorse en gegrilde garnalen met feta,                        zongedroogde tomaten en een groene kruiden dressing

macho nacho 7.95

GEGRATINEERDE NACHO CHIPS MET GEHAKTSAUS

colorado 11.50

gerookte heilbot carpaccio met een avocado mousse
en dille/rode peper dressing

tapa's ala ribhouse 9.95

tapa’s plank met diverse warme en koude hapjes

HOOFDGERECHTEN
xxxl carpaccio 16.95

een extra grote carpaccio met pijnboompitten,                                                                                     rucola, pesto, parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten

the american 16.95

texas black agnus burger met cheddar, spek, ui,                                                                                         bbq saus en aardappel wedges

paella 19.95

paella ala ribhouse met diverse soorten vis, kip, schaal- en schelpdieren

chicken on a stick 16.95

spies van kippendijen vlees met parpika, ui en een mango chutney

fisherman 16.95

tilapia filet met groene asperges, aardappel torentje                                                                  en een witte wijn saus

DRY AGED MEAT (per ons) 8.95

LAAT U INFORMEREN OVER DIT EERLIJKE STUKJE VLEES

DRY-AGED MEAT

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

DESSERTS
cheesecake 7.95

creme brûlée cheesecake met boeren roomijs

cowboy dessert 7.95

brownie wafel met witte chocolade ijs en warme kersen

candybar pie 7.95

snickerstaart met hazelnoten ijs

country bites 7.95

3 kleine hapjes voor bij de koffie of thee of gewoon zomaar

trifle 7.25

trifle van stroopwafel caramel creme en stroopwafel ijs

Coffee 43 5.95

licor 43 met koffie en een schuimkraag van slagroom

RIBHOUSE TEXAS GEESTEREN – BOOYMANSWEG 12 – 7678 RZ GEESTEREN (OV)

0546 - 631 133
ribhouse