Over Ons
  • BBQ-pakketten
  • Reserveer
Specials
STARTERS
OLD TIME FAVOURITE 12.50

Steak tartaar met o.a. huisgemaakte mayonaise, ei, kappertjes, rode ui en augurk. (ook als hoofdgerecht te verkrijgen 21,50)

SPANISH MOST EXCLUSIVE HAM 'PATA NEGRA' 14.50

Deze exclusieve ham uit Spanje moet je geproefd hebben! (70gram). Ook in een grotere portie te verkrijgen ideaal om te delen 19,50.

CANADIAN LOBSTERSOUP 8.50

Rijk gevulde romige kreeftensoep geserveerd met rouille en toast.

LETS GO VEGA 10.50

Carpaccio van rode biet met geitenkaas, aceto balsamico en rucola. (vegetarisch)

MAIN COURSE
CRAZY TOMAHAWK 47.50

Tomahawk kalfssteak van 700 gram, op houtskool gegrild en super mals.

CHICK ON A STICK 22.50

Gegrilde XXL kippendijen spies van 250 gram met lente ui en Japanse yakitori saus.

FRESH LOBSTER 36.50

Verse kreeft van 500-600 gram uit ons eigen homarium, geserveerd met groenten en gegratineerd met kaas.

BOUILLABAISSE 21.50

Romige vissoep met diverse schelpdieren en witvis.

ITALIAN PASTA 19.50

Pappardelle pasta met spinazie, burrata, citroen en room. (vegetarisch)

MEATLESS MEXICAN 15.50

Een vegetarische burger met Mexicaanse ingredienten als salsa picante, nachos en jalapenos.

DRY-AGED MEAT 11,00 per ons

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

RIBHOUSE TEXAS VOORST – Beekzichtweg 38 – 7383 GA VOORST

0575 - 501 446
ribhouse