Over Ons
Specials
STARTERS
viva el mexico 8.5

tapas plankje met 5 diverse hapjes

Thai Thai 5.75

Lichte pittige thaise soep met kip of garnalen

El capone 10

Gegrilde runder entrecote, dun gesneden met een salade van rucola

China Town 7.5

3 loempiaatjes gevuld met tauge, wittekool en pulled porc geserveerd met een milde bbq saus

Mucho Nacho 9

Nacho, gehakt en 3 soorten kaas gegratineerd met zure room

MAIN COURSE
Crazy Italian 17.5

Kalfsschnitzel met zwarte pasta en limoen citroensaus

Sticky Chicken 16.5

Kippenboutjes met tuinbonen en chorizo geserveerd met gele rijst

The Frenchman 18.5

Klassieke steak tartare met o.a. peterselie, augurk, kappertjes, bosui, eidooier en mayonaise

Summer Fish 16.75

Gebakken kabeljauw filet met tomaten komkommer salsa en hasselback aardappel

Lonely Cowboy 18

Gebakken longhaas met roseval aardappel, groentes en jus van zwarte knoflook

Dry-Aged 8.95

(per ons)

Laat uw eigen stukje dry-aged steak snijden! Ribeye of lende- biefstuk

DRY-AGED MEAT 8,95 per ons

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

VEGATARISCH
Spring Rolls 8.5

Frisse knapperige groenten rolletjes met een licht pittige Sriracha mayonaise

Courgette Carpaccio 7.5

Cajun olie, rucola, gedroogde tomaat en amandelschaafsel

Eggplant Croquette 7.5

Kroketjes gevuld met aubergine en daarbij dragonmayonaise met een luxe broodje

Puff Pastry 15.5

Bladerdeeg pakketjes met champignons, courgette, paprika, ui, wortel en pesto

Vegetables curry 15.75

Curry met o.a. cornbites, courgette, aubergine, paprika, prei, ui en rijst

Molten Cheeeeseee 15.5

Kaasfondue met o.a. diverse broodjes, aardappel en diverse groentes

Sticky Onion Pie 16.5

stroperige uien taart met rucola en geitenkaas geserveerd met een kleine salade

Stuffed Potato 13.5

Pofaardappel gevuld met groentes uit het seizoen, kerrie en zure room

DESSERTS
Tropical delight 8.5

Mango bavaroise, slagroomsoesje, witte chocolade ganache en citroensorbet

Lady's Last word 8.75

Limonchello sorbet met een glaasje prosecco

Spanish Dream 7.5

Vijgensinaasappelcake met vanillesaus en bloedsinaasappelijs

Triple Crushed 8.5

Aardbeien, perzik en blauwebessen granite geserveerd met bavaroise, compote en cake

King summer 8

Aardbeien bavaroise met koekschotsen, vanille mascarpone en verse aardbeien

RIBHOUSE TEXAS VOORST – beekzichtweg 38 – 7383 AS VOORST

0575 - 501 446
ribhouse