Over ribhouse
Specials

Op onze bizon (de kaart naast onze vaste menukaart) vindt u gerechten met invloeden uit de hele wereld. Deze bizon wisselt om de 3 maanden om onze koks creatief en scherp te houden.

So try and eat the Bull!

STARTERS
Smoked Chicken Salade 8.95

Salade met gerookte kip, bulgar, haricouverts paprika, ui en citroenyoghurtdressing

Sliced Duck 11.95

Huisgerookte eendenborst carpaccio met een truffel sherry stroop

Oxtail Terine 11.95

Ossenstaart terrine in rodewijn

Autumn Salade 9.95

Herfstsalade met parmaham, roquefort en verse vijgen

Me So Corny 5.5

Maissoep met stukjes avocado limoen en garnalen

Chilibean Soup 5.75

Onze welbekende bonensoep gegratineerd met kaas

MAIN COURSE
Oceans Finest 17.95

Gebakken Heilbot met eekhoorntjesbrood boter, spinazie en kreeftensaus

Miss Piggy 17.5

Varkenshaas omwikkeld met panchetta, stoofpeer en rodewijnjus

Texas Fall Burger 16.5

Runderbiefstuk burger met spek, noten, courgette in zoetzuur

( Deze beefburger wordt standaard medium gegaard )

Sticky Thunder (Lightning) 22.5

Reegeit filet gelakt met appelstroop en pistachenoten op hete bliksem

Sosation Pen 17.5

Spies van lamsbout en kippendijen, paprika, ui en gedroogde abrikoos

Dry Aged Meat 8.95

(per ons)

Laat uw eigen dry-aged steak snijden

DRY-AGED MEAT 8,95 per ons

In Nederland eten we rundvlees te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees net als vroeger gebruikelijk was enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat in een speciale koelcel. Dit wordt dry-aging genoemd.

Dit rijpingsproces is geschikt voor het hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees in het wilde westen nog open en bloot over de prairie werd vervoerd in treinwagons en karren.

In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Wij noemen dat het vlees op de wind hangen. In de dagelijkse praktijk wordt ons dry aged vlees langere tijd gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciale rijpingskasten. Hierin wordt luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd. Het vocht in het vlees verdampt tot wel twintig procent en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en een intense smaak. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt, als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knal rood en boterzacht. Een malsere steak bestaat niet!

Wij verwerken de ribeye en de entrecote.

Als u voor dit vlees kiest dan wordt u uitgenodigd om mee te gaan naar de dry-aged kast.  De kok snijdt dan ter plekke het vlees en grilt het daarna naar uw keuze . Wij raden medium rare aan.

VEGATARISCH
Ribhouse Musterd Soup 5.5

Gemaakt met echte Deventer mosterd

Quinoa Salad 7.25

Salade met Quinoa, Jalapeno peper, tomaat en zwarte bonen

Ook te bestellen als hoofdgerecht

Ocean Burger 16.25

Zeewier burger op een getoast broodje met oa zoetzure komkommer, sla tomaat en huisgemaakte BBQ saus

Little Italy 16.25

Spelt Penne met tomaat basilicum saus mozzarella en kappertjes

Eggplant Pie 16.25

Aubergine Taartje gevuld met courgette paprika en zongedroogde tomaten

DESSERTS
Creamcheese Pie 6.95

Monchoutaart met kaneelappel toffeesaus en vanilleijs

Oldschool BBQ Classic 5.95

Wareme banaan met chocolade en Vanilleijs

Dipping Chocolate 7.5

Mini chocoladefondue met fruit, langevingers en marshmellow

Italian Pudding 7.75

Bramen pannacotta met mangoschuim

Flipped pearcake and cinnamon icecream 7.95

op de kop gebakken perencake met gefrituurd kaneelijs

BEN EN JERRY'S 7.25

2 smaken 300 ml

RIBHOUSE TEXAS VOORST – RIJKSSTRAATWEG 38 – 7383 AS VOORST

0575 - 501 446
ribhouse